I början av april kom ett samtal om en liten sälkut som hade tagit sig upp på ett fält ute på Vindö i Stockholms skärgård. Lili ryckte ut och hämtade den lilla kuten. Det var en liten hona som bara vägde 8 kg. Troligen hade hon kommit ifrån sin mamma. De allra flesta sälkutar som vi tar hand om och som är undernärda måste sondmatas. Men på försök bjöd vi den lilla sälen på en strömmingsfilé. Hon blev mycket intresserad men visste inte vad hon skulle göra med den. Till slut fick hon i sig sin första strömmingsfilé. Sedan gick det av bara farten. Hon åt med god aptit.

Eftersom hon var så försigkommen och gjorde en massa hyss döpte Lili henne till Pippi. Pippi fick komma till Skansen och äta upp sig. Och redan den 17 maj kunde Pippi, nu välmående och drygt 30 kg tung, släppas ute vid sälreservatet längst ute i skärgården. Skärgårdsstiftelsen var vänliga och körde ut Pippi till sina nya jaktmarker.