Den 1 maj hämtade Djurens Ö en mycket speciell liten sälkut! En vikare som inte synts i Sthlm på ca 30 år!! Den hade under flera dagar hållit till på en strandremsa under restaurangen Oaxen på Djurgården. Restaurangen ringde oss och frågade om det var naturligt att en liten sälkut befann sig mitt inne i Stockholm. Nej, det var det inte. Den lilla hade kommit till Oaxen varje förmiddag och eftermiddag för att sova en stund. Den lilla vikaren fick fisk av restaurangen. Lili hämtade upp den lilla kuten måndag 1 maj.

Lilla sälkuten var den snällaste och goaste kut, drack själv och åt när Lili matade honom. Men kuten hade en större bula under halsen som inte såg normal ut och vikten var mindre än hälften än den normala. Skansen skulle ta hand om den lilla kuten som skulle lämnas på onsdagen. Lili tittade till den lilla två gånger under natten till onsdagen och då sov han till synes lugnt. Men på morgonen upptäckte Lili att han inte andades längre! En av de sorgligaste stunderna under Lilis 20 år som viltrehabiliterare!

Bulan på halsen var stor som en tennisboll och han hade även en mindre knöl på nedre delen av kroppen. Han var uppenbarligen allvarligt sjuk. Så tyvärr får inte alla räddningsaktioner ett lyckligt slut!