Det som berör oss mest illa är när människor avsiktligt skadar djur. Vi får sällan in sådana fall men vanligast  i de här fallen rör våld mot igelkottar. Tidigt förra sommaren 2016 hittades en igelkottmamma ihjälslagen tillsammans med sina ungar som också var misshandlade till döds. De hade uppenbarligen slagits och sparkats ihjäl. När familjen skulle flyttas av de chockade upphittarna låg en liten igelkottunge vid liv under sin mamma!

Hon var i dåligt skick men hade inga fysiska skador. Under flera dagar svävade den lilla mellan liv och död men till sist vände det och hon blev starkare. Hon var ovanligt kärleksfull och framåt och pussades ivrigt på händerna och kröp gärna tätt intill. Trots den hemska upplevelsen hon genomgått p g a det vi människor gjort mot resten av hennes familj!

När hon var klar för frisläppning fick hon komma till en lugnare och tryggare miljö än till den storstadspark där hennes familj så tragiskt dödats.